RİZELİLERDEN ANLAMLI SERGİ

HomeGündem

RİZELİLERDEN ANLAMLI SERGİ

Yalova Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Yalova El Sanatları Eğitim Kültür Derneği'nin düzenlemiş olduğu Aşk-ı Zen isimli, Geleneksel Sanatlar Karma Sergisi'nin açılışı Engelsiz Kafe’de düzenlenen program ile gerçekleştirildi.

GİRAY, ‘HALKIN ADAMI OLACAĞIM.’
ADLİYE BİNASI ÇEVRESİNDEKİ YAĞMUR SUYU HATLARI DEĞİŞİYOR
ÇİFTLİKKÖY’DE 19 MAYIS COŞKUSU

Serginin açılışına Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin ile Tarım ve Orman il Müdürü Suat Parıldar, MHP İl Başkanı A. İhsan Güldoğan, İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir ve Yalova Rizeliler Derneği Başkanı Himmet Bakırcı ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış Konuşmasını yapan Yalova Rizeliler Derneği Başkanı Himmet Bakırcı, “Yalova Rizeliler Kültür Ve Dayanışma Derneği’nin düzenlemiş olduğu aşkı zen geleneksel sanatlar karma sergisine hoş geldiniz. Tüm programa katılan misafirlere sonsuz teşekkürler. Geleneksel Sanatlar Karma Sergisini Yalova El Sanatları Eğitim Kültür Derneği ile birlikte düzenlemiş bulunmaktayız. Geleneksel Sanatlar Karma Sergisi bundan sonra gelenek haline getirip Yalovamızın kültürel ve sosyal hayatına katkıda bulunmak hedefimizdir” şeklinde konuştu.

“Sanat bir terapidir”

Yalova El Sanatları Eğitim Kültür Derneği Başkanı Mehtap Hiçyılmaz ise, “Yaptığımız sanatlarda altını çok kullanıyoruz. Zen altın demek ve aşk ile de yaptığımız içinde sergiye “Aşk-ı Zen” ismini verdik. Sergimizin amacı hem hemşehri dernekleri ile ortak bir çalışmamız olsun, hem de Yalova’da emek veren birçok sanatçımızı bir araya getirmek hevesindeyiz. Yalova’da bu tarz etkinlikler umarım daha fazla olur. Sanat bir terapidir. İnsanların psikolojilerinin düzelmesi, monoton bir ortamdan çıkıp kendine ait bir düzenin içine girip kendilerine ayırabildikleri vakittir sanat” ifadelerini kullandı. Sergide yer alan eserlerin çeşitliliğinden bahseden Hiçyılmaz, “eserlerimiz; ebru, resim, minyatür, tezhip, sepet, geleneksel el nakışlarının ve bunların bir arada toparlandığı bir sergi” dedi.

11 Temmuz’da açılan sergi, 12-13 Temmuz tarihleri arasında Yalova Engelsiz Kafe’de de açık kalacak.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0