SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİĞİ AÇILDI

HomeGündemSağlık

SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİĞİ AÇILDI

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde; tütün ürünü kullanan bireylerin bırakmaları ve bırakmak isteyenlere destek sağlamak amacıyla Sigara Bırakma Polikliniği açıldı.

BAŞKAN SİLPAGAR’IN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
AYAZMA’YA DOĞALGAZ MÜJDESİ
16.ALTIN ÇINAR FESTİVALİ GÜRBÜZ ACAR’LA BAŞLADI

Hastaneden yapılan açıklamada hizmet kalitesini ve çeşitliliğini her geçen gün arttıran kurumda Sigara Bırakma Polikliniğinin faaliyete geçerek hasta kabulüne başladığı bildirildi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr.Neslihan Köse’nin, Bakanlığın MHRS veya 182 telefonundan randevu alan hastalara bu konuda yardımcı olacağı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Dünyada ve Türkiye’de tütün ürünlerinin önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer alıyor. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en yaygın kullanılan bağımlılık yapıcı madde olan tütün ürünleri, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Tütün kullanımı, dünyanın şimdiye kadar karşılaştığı en büyük halk sağlığı tehditlerinden biri olarak kabul edilmekte ve doğum öncesi dönemden başlayarak, insan yaşamının bütün evrelerinde ölüme kadar götüren pek çok sağlık sorununa yol açmaktadır. “ Kararlılık konusunda sıkıntıların görüldüğü bireylere çevrelerinden destek alınması sıklıkla önerildiğine dikkati çekilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Bir uzman aracılığı ile tedavi planı ve sürecine karar verildikten sonra düzenli kontrollerin yapılması gerekir. Uzman görüş, yakın çevre desteği ve en önemlisi, kesin bir kararlılık ile birlikte sigarayı bırakmanız mümkündür. Tütün ürünü kullanan bireylere bırakmaları için teşvik edilmekte ve bırakmak isteyenlere destek sağlamak amacıyla Sigara Bırakma Polikliniği hastanemizde hizmete açılmış olup hasta kabulüne başlamıştır”. Öte yandan açıklamada,ilgililerin Bakanlığın https://alo171.saglik.gov.tr veya Alo171 telefonundan sigara bırakmak için bilgi alabilecekleri hatırlatıldı.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0